nieuws

Acht bakkers genomineerd voor Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij

Nieuws

De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij heeft acht leerbedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij.

Acht bakkers genomineerd voor Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij
Leerbedrijven zijn hard nodig om leerlingen in de praktijk te scholen. Begin volgend jaar wordt hét Leerbedrijf van 2014 bekendgemaakt.

De volgende bedrijven zijn geselecteerd:

Bakkerij Brouwer
Bakkerij Pijpers
Bakkertje Deeg VOF
Banketbakkerij Chocolaterie Looijenga
Banketbakkerij De Roset
Echte Bakker Fijn VOF
Patisserie Sluijsmans
HEMA Bakkerij Almere Decentraal


De acht geselecteerde leerbedrijven krijgen in januari 2014 een zogeheten audit in hun bedrijf. Tijdens de audit worden de bedrijven op basis van bekendgemaakte beoordelingscriteria beoordeeld. Daarbij wordt gelet op de onderdelen: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Ook worden de praktijkbegeleider, de leerling en het roc gevraagd om hun visie op het leerbedrijf.


Op 3 februari 2014 nomineert de commissie op basis van de auditrapportages drie leerbedrijven voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij. 17 maart 2014 mogen de genomineerde leerbedrijven hun opleidingsfilosofie toelichten bij de commissie.  De winnaar van de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij’ wordt op woensdag 23 april 2014 tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekend gemaakt.


De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk en sociale partners. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers NBOV, NVB, CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten, directieleden van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar en Kenwerk.

Reageer op dit artikel