nieuws

80-jarige 55 jaar in dienst bij Van Delft Biscuits

Nieuws

De 80-jarige Jan Schaap (ome Jan voor collega’s) was op donderdag 19 december op de kop af 55 jaar in dienst bij Van Delft Biscuits in Harderwijk. Na zijn pensionering in 1998 kon hij geen afscheid nemen van de koekfabriek en bleef aan het bedrijf verbonden als manusje van alles.

80-jarige 55 jaar in dienst bij Van Delft Biscuits

Jan Schaap trad op 19 december 1958 in dienst bij Van Delft. Hij werkte op de grondstoffenafdeling, later in de bakkerij. Omdat hij het benauwd kreeg van het meel verhuisde hij naar de inpakafdeling waar hij uiteindelijk eerste-inpakker werd. Na zijn pensioen kon hij geen afscheid nemen van de fabriek, hij bleef in dienst als manusje van alles.

Op zijn jubileumdag werd Jan Schaap thuis opgehaald door een vrachtwagen van Van Delft. Het voltallige personeel vormde een erehaag, waarna Schaap cadeaus kreeg aangeboden in de kantine. Het geheim van zijn lange loopbaan kwam daar aan het licht: ‘Hard werken en vroeg naar bed. En leuk werk natuurlijk. Ophouden met werken is voor oude mensen zeg ik altijd.’

Reageer op dit artikel