nieuws

4.500 ontbijtjes van Meesterbakker Roodenrijs

Nieuws

Meesterbakker Roodenrijs verzorgt het Nationaal Schoolontbijt voor 17 scholen in de regio. Dat kost tijd, organisatie en een heleboel verse broodjes.

4.500 ontbijtjes van Meesterbakker Roodenrijs

‘Wij doen al sinds de eerste pilot van het Nationaal Schoolontbijt in 2002 mee, omdat we het een uitstekende manier vinden om het belang van goed ontbijten onder de aandacht te brengen,’ vertelt Arjan Roodenrijs, eigenaar van Meesterbakker Roodenrijs. ‘Als kinderen de dag beginnen met een goed ontbijt, heeft dat talloze voordelen. De spijsvertering wordt in gang gezet en ze kunnen zich beter concentreren op school. Door het Nationaal Schoolontbijt wordt de nadruk gelegd op lekker en gezond ontbijten, en daar mogen onze broodjes niet bij ontbreken.’

Het in één week verzorgen van ruim 4500 ontbijtjes naast het ‘normale’ werk, is een uitdaging voor Ismaël Yldiz, logistiek manager bij Meesterbakker Roodenrijs. ‘In de week van het Nationaal Schoolontbijt passen wij onze werkzaamheden aan. De bakkers zorgen dat er extra broodjes worden gebakken, de chauffeurs rijden een rit extra, dat is weleens een puzzel.’

Commotie

Er is wat commotie over de inhoud van het ontbijt. Critici vinden dat het ontbreekt aan groenten en fruit en het zou te zoet, te zout en te vet zijn. Roodenrijs denkt daar anders over. ‘Wij vinden het eten van groenten en fruit erg belangrijk en daar zijn andere eetmomenten, zoals lunch, diner en tussendoortjes, heel geschikt voor. Wat betreft het beleg, om kinderen tot ontbijten te stimuleren, moeten ze lekker variëren met allerlei soorten. Het gaat er om, dat we benadrukken dat ontbijten belangrijk is als goed begin van de dag.’

Het Nationaal Schoolontbijt wordt gehouden van 5 tot en met 8 november en geniet steeds meer bekendheid. In heel Nederland zullen ruim 400.000 kinderen van 2.000 basisscholen aan het ontbijt deelnemen.

Reageer op dit artikel