nieuws

Staatssecretaris Klijnsma bij Van de Leur

Nieuws

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw Jetta Klijnsma, heeft een werkbezoek gebracht aan Van de Leur Banketspecialiteiten bv te Bolsward.

Staatssecretaris Klijnsma bij Van de Leur

Zij was bij de Bolswarder banketspecialist vanwege het sociale beleid van Van de Leur. Van de Leur vormt een voorbeeld in de regio als het gaat om het bieden van kansen aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld vanuit een langdurige uitkeringssituatie of een Wajong-regeling. De overheid wil dat deze grote groep bij het reguliere bedrijfsleven aan de slag gaan, maar er is vanuit het bedrijfsleven veel weerstand.

Passie en plezier

Staatssecretaris Klijnsma was erg geïnteresseerd in de diverse onderdelen van de bedrijfsvoering van Van de Leur en liet zich uitvoerig voorlichten over het productieproces en de recente nieuwbouw in het algemeen en het sociale beleid van het bedrijf in het bijzonder. Ook sprak zij met een aantal medewerk(st)ers. ‘Wat een enthousiasme heerst hier, ik kan zien dat de mensen hier hun werk met veel passie en plezier doen’, merkte Staatssecretaris Klijnsma op. Gevraagd naar de succesfactoren benadrukte Van de Leur de persoonlijke aandacht voor het individu, de mogelijkheid om mensen ‘boven de sterkte’ te beoordelen alsmede de rol van de jobcoaches.

Reageer op dit artikel