nieuws

‘Maak Belgische chocolade beschermd merk

Nieuws

Belgische chocolade is wereldberoemd, maar de benaming is niet beschermd. Daardoor kan het dus worden misbruikt voor cacaoproducten van veel mindere kwaliteit. De Belgische minister van Economie en Consumentenzaken, Johan Vande Lanotte, zoekt nu naar manieren om van ‘Belgische chocolade’ een beschermd merk te maken.

‘Maak Belgische chocolade beschermd merk
Archief Bakkerswereld

Op dit moment kan iedereen beweren dat hij Belgische chocola maakt of verkoopt. Dat levert schade op aan het imago van het product en van de fabrikanten, aldus Vande Lanotte. Hij wil de chocola scharen onder een Europese beschermingsregel voor streekproducten, waar ook bijvoorbeeld Ardenner ham of Edammer kaas onder vallen.

Belgische chocolatiers pleiten al langer voor een bescherming van hun product. Chocolade is een belangrijke pijler van de Belgische voedingsindustrie. De omzet stijgt al 10 jaar op rij en bereikte in 2011 een waarde van 4,3 miljard euro. In het land werken 6400 mensen in de chocoladesector.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels