nieuws

Bakkerijmuseum De Grenswachter genomineerd

Nieuws

Het Oranje Fonds zoekt Kroonappels ter gelegenheid van de troonswisseling. Het Kempisch Bakkerijmuseum De Grenswachter doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Jeugd.

Bakkerijmuseum De Grenswachter genomineerd

Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Bergeijk. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde. De uiteindelijke winnaars winnen €50.000.

 

Oranjebroodjes

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. In het museum van De Grenswachter wordt op een gezellige wijze samen broodjes gebakken en kunnen kinderen het ambacht beleven.

Doel van het museum is het bakkersambacht in stand te houden door bakdemonstraties.

Door het bakken van de Appeltjes van Oranjebroodjes wil zij het ambacht en traditie aan heel het dorp overdragen.

Reageer op dit artikel