nieuws

Twee maanden extra tijd voor Orba-afronding

Nieuws

Werkgevers in de brood- en banketbakkerij hebben twee maanden langer de tijd om de invoering van Orba, de functie-indeling voor werknemers, af te ronden. De Nederlandse brood- en banketbakkers ondernemersvereniging (NBOV) heeft hiertoe het initiatief genomen.

Twee maanden extra tijd voor Orba-afronding
ANP

De NBOV kreeg vanuit de achterban signalen dat diverse leden er niet in slagen om, zoals de CAO voorschrijft, vóór 1 januari 2013 de bedrijfsfuncties in te delen in de nieuwe salarisschalen. Het NBOV-bestuur nam daarom het initiatief voor verruiming van de termijn. In overleg met de sociale partners (NVB, FNV en CNV) is besloten een verruiming van twee maanden toe te staan voor het afronden van de functie-indelingen. Orba geldt voor ongeveer 40.000 werknemers in het bakkersbedrijf, waarvan 28.000 in het midden- en kleinbedrijf.

De leden van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) hebben minder problemen met de invoering van Orba, laat NVB-directeur Wim Kannegieter weten. “Vanuit collegialiteit, ook vanwege de drukke kerstperiode, hebben we gezegd: laten we de boel niet overhaasten. Bovendien wordt de regeling niet uitgesteld, alleen de invoering”, aldus Kannegieter.

De rechten en plichten, die uit de nieuwe indeling voortvloeien, gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013.

Reageer op dit artikel