nieuws

Passie, Trots en Vakmanschap in beeld

Nieuws

Bij het Rijn IJssel Collega te Wageningen is een beeld onthuld van Robbert Kamphui met als titel Passie-Trots-Vakmanschap.

Passie, Trots en Vakmanschap in beeld

In 1970 maakte kunstenaar Marian Gobius ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Wageningse Station voor Maalderij en Bakkerij een beeld, tevens fontein, bestaande uit een stalen driepoot waarop een molensteen, met daarop in brons een semi-figuratieve voorstelling van enkele figuren. Rondom de steen loopt in losse metalen letters de tekst: “bond van oud-leerlingen van het Station voor Maalderij en Bakkerij 1917 – 1967”. De laatste plaatsing was bij het praktijkhotel ’de Nieuwe Wereld’ van de Middelbare Hotelschool Vakschool Wageningen. Het brons werd echter begin 2011 van de voet gezaagd en gestolen.

Reageer op dit artikel