nieuws

Bakkerij Van der Most neemt Koggel over

Nieuws

Bakkerij Van der Most uit Lemelerveld heeft de failliete bakker Koggel in Ommen overgenomen. Hoewel Van der Most al vier weken actief is in de winkel, is het bod pas vorige week door de curator geaccepteerd.

Bakkerij Van der Most neemt Koggel over

‘Na het faillissement van Koggel hebben wij de winkel opengehouden, omdat we een bod hadden uitgebracht maar niet al die tijd wilden afwachten tot het werd geaccepteerd. Dat zou betekenen dat de winkel vier weken dicht had gemoeten en dat had ons klanten gekocht’, zegt Mark van der Most in De Stentor. ‘In die tijd had het hele klantenbestand weg kunnen zijn, mensen stappen zo over naar een ander. Dan hadden we helemaal opnieuw moeten beginnen.’

Van der Most wilde zich al een hele tijd in Ommen vestigen. ‘Ruim twee jaar geleden hebben we een poging gedaan om bakkerij Koggel te huren. Dit mislukte toen. We konden de vestiging toen wel kopen, maar we waren met onze winkel in Raalte bezig en hadden dus niet de financiële middelen.’

Het voormalige personeel van de bakkerij blijft onder de nieuwe eigenaar in dienst. Van der Most heeft naast de bakkerij in Lemelerveld ook winkels in Dalfsen, Dedemsvaart, Raalte, Lemelerveld en nu dus Ommen. ‘We gaan ons nu richten op de winkels die we hebben, met klantgerichtheid, service en uiterlijk. De winkel in Dalfsen heeft een opknapbeurt nodig. We willen gaan moderniseren.’

Reageer op dit artikel