nieuws

Grootste aardbeienvlaai ter wereld

Nieuws

Bakkers Bas en Joep Gommans uit Sevenum en Marc Derix uit Horst zijn van plan om op Moederdag, zondag 12 mei, de grootste aardbeienvlaai ter wereld te bakken bij Aardbeienland in Horst.

Grootste aardbeienvlaai ter wereld

‘Het idee om de grootste aardbeienvlaai ter wereld te presenteren bij het Aardbeienland had ik al jaren, maar nu wordt mijn droom waarheid’, zegt Hay Soberjé van Aardbeienland. De bakkers staan voor een grote uitdaging nu ze zijn ingegaan op het voorstel van Soberjé. ‘het idee sprak me direct aan en dan zeg je volmondig ja. Daarna ga je pas denken aan de praktische kant van de zaak’, aldus Joep Gommans.

Marc Derix zal het bakken van de bodem voor zijn rekening nemen, omdat hij de breedste oven heeft. De bodem wordt in verschillende delen gemaakt, waarna deze bij Aardbeienland vol wordt gelegd met verschillende soorten aardbeien. De vlaai wordt vierkant en meet 1,5 bij 1,5 meter.

Het officiële moment van aansnijden zal net na 11.00 uur plaatsvinden. De bakkers en Aardbeienland nodigen alle moeders, vaders en kinderen uit om van de grootste aardbeienvlaai ter wereld te proeven.

Reageer op dit artikel