nieuws

Duitse en Nederlandse bakkers bakken aspergebroodje

Nieuws

Onder het motto: ‘Grenzeloos bakken’ bakken Limburgse en Duitse bakkers het aspergebroodje.

Duitse en Nederlandse bakkers bakken aspergebroodje

De bakkers in deze regio hebben elkaar gevonden dankzij het project ‘Regio zonder grenzen’. Tijdens de regelmatige bijeenkomsten worden recepten en ervaringen uitgewisseld. Er wordt op creatieve wijze en met lokale ingrediënten een gemeenschappelijk reeks van bakkerijproducten op de markt gebracht.

Euroregio

Het aspergetijd kan zowel koud als warm worden gegeten en is sinds bij zeven verschillende ambachtelijk bakkers uit het grensgebied verkrijgbaar.

Per seizoen wordt een nieuw product onder de aandacht gebracht, afgestemd op de verse ingrediënten die op dat moment in de regio groeien.

De aanzet tot deze samenwerking werd begin dit jaar geïnitieerd door Roy Pollen (Bakkerij L.Pollen-Pubben). ‘Deze uitwisseling was voor mij een nieuwe uitdaging op vakgebied waar ik altijd naar op zoek ben. Met vakcollega’s van gedachten wisselen en samen werken aan een euregionaal product dat is het mooiste wat der is. Dat kan ons allemaal sterker maken, en wie weet wat hier nog meer voor iets moois uit kan voortvloeien.’

Deelnemers

De volgende bedrijven zijn betrokken bij de samenwerking: Bäckerei-Konditorei Bölte (Tönisvorst), Bäckerei-Konditorei Hannen (Mönchengladbach), Bakkerij L.Pollen-Pubben (Reuver), Brood- en Banketbakkerij Fleuren (Velden), Confiserie-Cafe Seeger (Nettetal), Kelzenberger Bäckerei (Mönchengladbach) en Pijpers brood en banket (Venlo). Bakeplus uit Venlo, importeur en groothandel voor zowel brood- en banketbakkerijen, denkt overkoepelend mee om eventuele logistieke en marketing gerelateerde kwesties te ondervangen.Reageer op dit artikel