nieuws

Carlo Midiri wint Dutch Pastry Award

Nieuws

Carlo Midiri, eigenaar van George Vis in Noordwijk heeft de prestigieuze Dutch Pastry Award gewonnen op de manifestatie ‘Beleef Smaak’ in de Expo Houten.

Carlo Midiri wint Dutch Pastry Award

Midiri won met de titel Beste Patissier van Nederland ook een cheque ter waarde van 1500 euro voor een opleiding in binnen- of buitenland van het NPT en een sessie bij Dobla voor het creëren van zijn eigen decoratie. Cointreau bood hem een koffer met messenset aan.

Scary Forest

Tijdens deze editie van de Dutch Pastry Award streden tien patisserietalenten om de prestigieuze prijs. Jan Willem Jansen, voorzitter van het Nederlands Patisserie Team, licht toe: ‘De opdracht voor de wedstrijd is opgezet in de sfeer van dé internationale patisserie wedstrijden, zoals de Coupe du Monde de la Pâtisserie. De opdracht voor dit jaar is om een taart te maken die overeenkomsten laat zien met het thema Scary Forest. Naast de te behalen titel is de wedstrijd om de Dutch Pastry Award een goede manier om het team uit te breiden met nieuwe leden, de winnaar van de Dutch Pastry Award wordt namelijk aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team. Het aspirant-lidmaatschap kan na één jaar, met wederzijds goedvinden, omgezet worden naar een volledig lidmaatschap.’

Uitslag

Goud: Carlo Midiri, eigenaar van George Vis in Noordwijk. Hij was tevens de beste nieuwkomer.

Zilver: Eloy Testerink, patissier bij Crème de la Crème in Zoeterwoude. Won ook de publieksprijs.

Brons: Rostriana Permatasari, patissier bij Maison Niels de Veye in Diemen.

Designaward: Dennis Stans, chocolatier bij Bakkerij Oonk in Enschede.

Motivatieprijs: Johnny de Vries, banketbakker bij Echte Bakker de Korenaar uit Surhuisterveen.

Reageer op dit artikel