nieuws

Bakkers Lamers winnen kroningswedstrijd

Nieuws

De Bakkers Lamers uit Heesch en Oss hebben met de Kroonjuweeltjes de kroningswedstrijd gewonnen. De wedstrijd is uitgeschreven door Bakkerswereld en de NBOV.

Bakkers Lamers winnen kroningswedstrijd

Tijdens Kroningsdag hebben de Bakkers Lamers de vestiging in Heesch drie uur geopend om de stijgende vraag naar de Juweeltjes aan te kunnen. In die drie uur zijn er zo’n 1500 verkocht. De dagen rond de feestelijkheden van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander zijn er totaal maar liefst 5000 Juweeltjes à 1,70 euro over de toonbank gegaan én hebben twee restaurants het winnende product op de dessertkaart gezet. Het Juweeltje kent een bodem van Harde Wener met Frangipane-beslag en een ganachelaag van chocolade vermengd met roomboter. Verder is er Arancio Spritz, een likeur op basis van sinaasappel, in verwerkt.

In het tv-programma Tijd voor Max werd maandagavond bekendgemaakt dat in totaal 3374 stemmen zijn uitgebracht op de producten van de drie genomineerde bakkers, waarvan 1729 op de Juweeltjes.

De uitslag:
1.       Juweeltjes (1729)
2.       LeeuwWillem (1204)
3.       Zomerkoninkjes (441)

De drie genomineerde producten waren:
– LeeuwWillem van Arno Godschalk, werkzaam bij Kampioensbakker Paul Berntsen te Didam. Een kindergebakje met een leeuwenkop.
– (Kroon)Juweeltjes van De Bakkers Lamers uit Heesch en Oss, waarin het hippe drankje Arancio Spritz is verwerkt.
– Het Banketbakkers Kroningsproduct (met zomerkoninkjes) van Banketbakkerij Mekking uit Bennekom.

Kijkers konden tot vrijdag 26 april meebeslissen over de keuze van het lekkerste en meest originele product. Ze zijn in de uitzending opgeroepen te stemmen op het product dat volgens hen het best aansluit bij de kroning. De jury bestond uit Harrie Leijten (hoofdredacteur Bakkerswereld), Jan Willem Jansen (voorzitter Nederlands Patisserie Team), Ivo van Dijkhuizen (voorzitter Boulangerie Team), meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en Sandra Wewer (NBOV).

Lees ook:
Winnend kroningsproduct vandaag bekend

Reageer op dit artikel