nieuws

Voorlichtingsbureau Brood stapt uit Koningsontbijt

Nieuws

Het Voorlichtingsbureau Brood is uit de organisatie van het Koningsontbijt gestapt. Het ontbijt voldeed niet aan de eisen die het bureau stelt aan een gezond ontbijt.

Voorlichtingsbureau Brood stapt uit Koningsontbijt

Het Koningsontbijt vindt plaats op 26 april, voor aanvang van de Koningsspelen. Aan de spelen doen leerlingen van ruim zesduizend basisscholen mee. Het Voorlichtingsbureau Brood is betrokken geweest bij de organisatie van het Koningsontbijt, maar is er uitgestapt omdat het ontbijt niet voldeed aan de eisen die het bureau stelt aan een gezond ontbijt.

Gezond en feestelijk

Er zijn geen vaste regels voor het Koningsontbijt, de scholen mogen dit zelf invullen. Wel heeft het Nationaal Comité Inhuldiging de wens dat het Koningsontbijt gezond en feestelijk is en met de hele school of klas samen genuttigd wordt.

Jumbo

Bakkers kunnen inspelen op het Koningsontbijt, door zelf scholen te benaderen en hun producten aan te bieden. Supermarktketen Jumbo heeft al gecommuniceerd dat het alle deelnemende scholen gratis ontbijtpakketten aanbiedt. In deze pakketten zit in ieder geval brood, zuivel en fruit. De ontbijtjes kunnen opgehaald worden bij een filiaal in de buurt. Is er geen Jumbo dichtbij, dan wordt er voor een oplossing gezorgd.

Reageer op dit artikel