nieuws

Van Beckhoven juryvoorzitter Kroningsproductwedstrijd

Nieuws

Robert van Beckhoven is voorzitter jury van de wedstrijd om het beste kroningsproduct . De wedstrijd is uitgeschreven door Bakkerswereld, samen met de NBOV en Omroep Max. Inschrijven kan nog steeds.

Van Beckhoven juryvoorzitter Kroningsproductwedstrijd

Welke brood- of banketbakker haakt met de troonwisseling in met het origineelste kroningsproduct? Daar gaat het om. De (banket)bakkers die dat doen kunnen tot woensdag 17 april een foto met receptuur sturen naar Bakkerswereld@reedbusiness.nl

De jury beoordeelt donderdag 18 april de inzendingen bij het NBC te Wageningen. Die wordt voorgezeten door Robert van Beckhoven. Daarnaast hebben de voorzitters van het Nederlands Patisserie én Boulangerie Team Jan Willen Jansen en Ivo van Dijkhuizen, zitting in de jury. Namens de NBOV en Bakkerswereld complementeren Sandra Wewer en Harrie Leijten de jury.

Omroep Max

De bakkers van de drie beste, meest originele oranjeproducten worden uitgenodigd in de live TV-uitzending ‘Tijd voor Max’ op dinsdag 23 april. De winnaar wordt op 30 april opnieuw uitgenodigd in de speciale Koninginnedag-uitzending van Omroep Max. De uitzendingen vinden plaats van 17.30 tot 18.30 uur.

De opzet is simpel. De (banket)bakkers wordt gevraagd om een foto van het product en het recept ons toe te sturen. Waar let de jury op 18 april speciaal op? De wedstrijdcriteria zijn eenvoudig:

–      relatie tot oranje of het Koningshuis

–      goed verkoopbaar in de winkel

–      onderscheidend voor de consument

–      zowel brood- als banketproducten zijn welkom

De (banket)bakkers kunnen hun creativiteit dus volledig de vrije loop laten.

Reageer op dit artikel