nieuws

Schovenhorsterkoek voor kinderactiviteiten

Nieuws

Bakkerij van Looijengoed en landgoed Schovenhorst in Putten hebben samen de Schovenhorsterkoek ontwikkeld. In het deeg zijn tamme kastanjes verwerkt. Een deel van opbrengst gaat naar de kinderactiviteiten die jaarlijks op het landgoed worden georganiseerd.

Schovenhorsterkoek voor kinderactiviteiten
Foto: De Puttenaer

De Schovenhorsterkoek is gemaakt van een deeg met tamme kastanjes en is gevuld met amandelspijs en blauwe bessen, schrijft De Puttenaer. Afgelopen jaar zijn er 5347 koeken verkocht. Een deel van die opbrengst gaat naar de kinderactiviteiten die jaarlijks op het landgoed worden georganiseerd.

Harrie van Looijengoed:  ‘Sinds dit jaar zijn wij begonnen met de verkoop van de Schovenhorsters in onze winkels. Inmiddels is daar het Schovenaertje bijgekomen, een heerlijk gekruid bros koekje en het kleine zusje van de Schovenhorster. Voor velen zijn het heerlijke lekkernijen voor bij de koffie. Toeristen nemen beide koeken graag mee naar de camping of het bungalowpark als plaatselijke koffiespecialiteit én omdat er kortingsbonnen voor het landgoed bij een zakje Schovenaertjes ingesloten zitten’.

Martin Vastenhout, directeur van landgoed Schovenhorst is enthousiast over de samenwerking met de bakkerij: ‘We hebben samen een unieke plaatselijke lekkernij in de markt gezet, die zowel op het landgoed als in de bakkerij te verkrijgen is. Daarnaast kunnen wij mede door de verkoop van de koeken leuke educatieve en culturele activiteiten blijven organiseren voor de kinderen op het landgoed.’

Reageer op dit artikel