nieuws

Marike van Beurden Dutch Chocolate Master 2013

Nieuws

De 31-jarige Marike van Beurden is op 7 april uitgeroepen tot de Dutch Chocolate Master 2013 en heeft daarmee een ticket te pakken voor de World Chocolate Masters finale in Parijs.

Marike van Beurden Dutch Chocolate Master 2013

In de finale voor het felbegeerde ticket voor de World Chocolate Masters nam Van Beurden het op tegen Bart de Gans, werkzaam bij Patisserie Jarreau en René Huisman, eigenaar van Het Oude Westen. De finale duurt twee dagen lang. Tijdens de eerste dag moesten de kandidaten in acht uur een chocoladesierstuk vanuit het niets opbouwen. Het stuk moest tussen de één en twee meter hoog zijn en volledig uit Callebaut-chocolade bestaan.

Op de tweede dag moesten de kandidaten binnen zeven uur vier opdrachten voltooien. Op de planning stonden een praline, een gastronomisch dessert, een gelaagde chocoladetaart en een gerestylde tompouce. Het wedstrijdthema was ‘The Architecture of Taste’.

Van Beurden

Marike van Beurden zwaait de scepter over het patisserieteam van driesterrenrestaurant Caprice, onderdeel van het Four Seasons hotel in Hong Kong. ‘Ik wilde eerste meedoen voor Hong Kong, maar dat mocht niet vanwege wijzigingen in het reglement. Dus moest het maar vanuit Hong Kong, onder Nederlandse vlag.’ Ze won in 2004 ook de Dutch Pastry Award en in 2010 de C3-wedstrijd Dessert de Restaurant.

De komende maanden gaat Van Beurden trainen voor de World Chocolate Masters finale in Parijs. In oktober 2013 zal zij daar Nederland vertegenwoordigen.

Reageer op dit artikel