nieuws

Koningssoesjes voor verzorgingshuizen

Nieuws

Verzorgingshuizen en voedselbanken krijgen vandaag – donderdag 18 april – een brief met de aankondiging dat ze op de dag van de troonswisseling getrakteerd worden op koningssoesjes. Dat laat het Nationaal Comité Inhuldiging weten.

Koningssoesjes voor verzorgingshuizen
Jan Willem Schouten

Alle bewoners van verzorgingshuizen in Nederland worden tijdens de troonswisseling getrakteerd op koningssoesjes.  Ook een groot deel van de voedselbanken krijgt de lekkernijen om uit te delen. In totaal gaat het om 500.000 soezen.

De actie met de zogenoemde koningssoesjes wordt gecoördineerd door Omroep Max. Albert Heijn en Deli XL zorgen voor de verspreiding.

Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft besloten het initiatief te belonen met de oranje strik. ’30 april is niet alleen een feest voor jonge mensen, maar zeker ook voor de ouderen in Nederland’, aldus Joop van den Ende, namens het Nationaal Comité Inhuldiging. ‘Met deze feestelijke oranjetraktatie komen de bewoners vast en zeker in de stemming voor de feestelijkheden. Het is heel belangrijk dat ouderen en de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank extra in het zonnetje worden gezet.’

Reageer op dit artikel