nieuws

Hoofddorpse bakkers niet open op zondagochtend

Nieuws

Bakkers mogen in Hoofddorp voorlopig nog niet op zondagochtend open. Dat is de uitkomst van de stemming in de gemeenteraad over de koopzondagen.

Hoofddorpse bakkers niet open op zondagochtend

Er zijn zeven bakkers die graag op zondagmorgen open willen. De raad stemde wel voor het voorstel dat winkeliers elke zondagmiddagen hun deuren kunnen openen tussen 12.00 en 18.00 uur. De coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 kwamen wel met een motie om het college van B en W te laten bekijken of de openstelling op zondagochtend niet kan worden uitgebreid met andere zogenoemde verswinkels, zoals bloemisten en slagers. Het college dient voor de zomer met een voorstel te komen over de openstelling van verswinkels op zondagmorgen.
De stemming over de koopzondagen kende een roerig verloop. Coalitiepartijen VVD, PvdA en D66 werden door de oppositie beschuldigd van gedraai, omdat ze de bakkers in de kou zouden laten staan. GroenLinks kwam op de valreep met een amendement om alle winkeliers zelf te laten bepalen wanneer zij op zondag open willen. De PvdA had dat voorstel eerder zelf willen indienen. Het amendement van GroenLinks kreeg geen meerderheid.

Reageer op dit artikel