nieuws

Gorkumse bakker vrijgesproken van brandstichting

Nieuws

Bakker Van der Meer uit Gorinchem is vrijgesproken van brandstichting in zijn eigen bedrijf. De rechter stelt dat hiervoor geen bewijs is.

Gorkumse bakker vrijgesproken van brandstichting

Justitie vermoedde dat de man de brand zou hebben aangestoken om verzekeringsgeld te incasseren. ‘Maar nu is terecht gebleken dat ik hier niets mee te maken heb gehad,’ laat een opgeluchte Harrie van der Meer aan Bakkerswereld weten. ‘Ik ben onschuldig en dat mag wel wereldkundig worden gemaakt. Vorig jaar heeft de media mij op voorhand al in het verdachtenbankje geplaatst.’ 

Op 8 januari 2012 brandde op het industrieterrein Papland het bedrijf van Van der Meer, dat hij net aan zijn zoons had overgedragen, tot de grond af. ‘Er is veel verdachtmaking, maar er is geen bewijs tegen mijn cliënt’, aldus advocaat Cindy Koole tijdens de onlangs gehouden rechtszitting. De officier van justitie was dat, na bestudering van de zaak, met haar eens en vroeg vrijspraak. De rechtbank besloot dat direct op te volgen. Dat is tamelijk ongebruikelijk, omdat in grote strafzaken doorgaans pas na twee weken uitspraak wordt gedaan.

 

Lees ook:

Twijfel over brandstichting Bakkerij van der Meer

Reageer op dit artikel