nieuws

Geen bakkersgeld naar Slager met Ster

Nieuws

Met collectief bakkersgeld opgezet NBC traint slagers en organiseert Slager met Ster. Hoelang pikt u bakkers dit nog?’, twitterde Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, over de financiering van Slager met Ster.

Geen bakkersgeld naar Slager met Ster

Er wordt geen enkele eurocent vanuit de meelheffing in Slager met Ster gestoken, evenals overigens in de trainingen die NBC voor de slagerssector verzorgt, laat het NBC weten.

De laatste jaren is het karakter van het NBC wel veranderd. Het heeft naast een collectieve inspanningsverplichting een commerciële advies- en dienstverlening opgezet. Dat moet ook wel, nu het productschap verdwijnt. Zo organiseert het al vijf jaar Bakker met Ster, waarvoor wel subsidie is aangevraagd bij het product- en bedrijfschap. Het format van Bakker met Ster wordt wel gebruikt voor Slager met Ster, waar NBC de uitvoerende taken voor haar rekening neemt.

Slager met Ster is een voortzetting van Slagerij van het Jaar, dat het vakblad Vleesmagazine organiseert.

Reageer op dit artikel