nieuws

Bakker Berntsen helpt Hongaarse collega’s

Nieuws

Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam was afgelopen week in Hongarije. In de stad Kecskemé (centraal Hongarije, 110.000 inwoners) hielp Berntsen Hongaarse collega’s met het bakken van specials als Tijgerbrood en bijzondere koekjes.

Bakker Berntsen helpt Hongaarse collega’s

Door de stijgende welvaart groeit in Hongaarse bakkerijen de vraag naar bijzondere brood- en koekprodukten. Het ontbreekt de bakkers daar echter aan kennis. In het Hongaarse binnenland hebben consumenten alleen de keus uit wit en bruin. Hongaarse bakkers willen echter graag innoveren. Paul Berntsen (links op foto) hielp de bakkers en schonk de Hongaren onder meer een koekjesvormmachine. Een delegatie Hongaren was de week ervoor al te gast in de bakkerij van Berntsen in Didam. Zeven burgemeesters uit de regio Centraal Hongarije brachten een werkbezoek aan de Liemers en sloegen de bakkerij van Berntsen niet over. De delegatie was onder de indruk van de grote hoeveelheid soorten brood die Nederlandse bakkers dagelijks aanbieden.

Reageer op dit artikel