nieuws

NBC voegt activiteiten samen

Nieuws

Het Nederlands Bakkerij Centrum heeft de activiteiten op het gebied van productbeoordeling, procesadvies, functionele grondstoffen en de proefbakkerij samengevoegd onder de afdeling Porductbeoordeling & Procesadvies. Gerard Hemmer is de manager van de afdeling.

NBC voegt activiteiten samen

Het NBC speelt met de nieuwe afdeling in op de behoefte van de bakker om aan de hand van productbeoordelingen meer grip te krijgen op het proces en de te gebruiken grondstoffen. Het NBC biedt de helpende hand bij het verbeteren van de bakkerij door procesanalyse, procesoptimalisatie,  receptuuroptimalisatie en kwaliteitsanalyse van de grondstoffen in de proefbakkerij.

In deze speciale proefbakkerij worden onder zeer gestandaardiseerde omstandigheden bakproeven uitgevoerd. Doordat het NBC niet gekoppeld is aan grondstofleveranciers, blijft de ondernemer de regie houden over zijn eigen proces en receptuur.

Door het samenvoegen van de diverse activiteiten krijgt de klant één aanspreekpunt voor productbeoordeling en procesadvies. In de nieuwe situatie beschikt het NBC over vier keurmeesters/procesadviseurs: Kees Holtzer, Derk Mudde, Henri Elders en de nieuw aangenomen Geert Roeffen.

Reageer op dit artikel