nieuws

Koningsontbijt op basisscholen

Nieuws

De Koningsspelen voor alle Nederlandse basisscholieren beginnen op 26 april met een gezond broodontbijt voor alle basisschoolleerlingen. Het Nationaal Schoolontbijt steunt dit initiatief.

Koningsontbijt op basisscholen
Voorlichtingsbureau Brood

De Koningsspelen zijn onderdeel van het feestprogramma rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Alle ongeveer 7.500 basisscholen kunnen op 26 april deelnemen aan het evenement, dat bestaat uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag. Basisscholen kunnen inschrijven kan op www.koningsspelen.nl om deel te nemen.

Naar verwachting zullen meer dan een miljoen kinderen op 26 april gezamenlijk op school ontbijten. Het Nationaal Comité Inhuldiging ‘spant zich maximaal in om de ingrediënten voor het Koningsontbijt aan alle deelnemende scholen beschikbaar te stellen’.

De organisatie van Het Nationaal Schoolontbijt ondersteunt het Koningsontbijt met de kennis en ervaring van tien edities van haar landelijke ontbijtevenement, dat dit jaar begin november plaatsvindt.Reageer op dit artikel