nieuws

Jumbo schenkt scholen koningsontbijt

Nieuws

Supermarktketen Jumbo levert de ontbijtjes aan de basisscholen die 26 april meedoen aan de Koningsspelen. De deelnemende scholen kunnen het ontbijt een dag voor de nationale sportdag gratis ophalen bij het dichtstbijzijnde filiaal van Jumbo.

Jumbo schenkt scholen koningsontbijt
Bart Nijs

De supermarktketen probeert een oplossing te bedenken voor scholen in plaatsen waar geen Jumbo in de buurt is, schrijft het Nederlands Dagblad. Het ontbijt zal onder meer bestaan uit brood, beleg, zuivel en fruit. Om het geheel feestelijk aan te kleden, biedt Jumbo deelnemende scholen bovendien servetten en placemats aan. Dat heeft het ministerie van Algemene Zaken woensdag bekendgemaakt.

‘Dit is een heel belangrijke stap in het verwezenlijken van onze ambitie om het ontbijt gratis aan de scholen aan te kunnen bieden’, zegt Richard Krajicek, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de Koningsspelen. ‘Als we nu nog een paar leveranciers aan boord krijgen, dan hebben we een prachtig gevuld pakket.’

Om bedrijven te belonen voor hun bijdragen, mogen ze het Wij Helpen Mee-logo van de Koningsspelen voeren. Er is onder meer een poster ontwikkeld die naar de partners wordt opgestuurd.

Reageer op dit artikel