nieuws

Hogere grondstofprijzen nekken Hostess Brands

Nieuws

De investeringsfondsen Apollo en Metropoulos kopen meerdere zoetwarenmerken en vijf bakkerijen van het failliete Hostess Brands. Daarmee lijkt het in Amerika legendarische snackcakemerk Twinkies gered. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Hogere grondstofprijzen nekken Hostess Brands

De investeerders betalen $410 miljoen voor de bedrijven. De verkoop moet nog wel door de faillissementsrechtbank worden goedgekeurd. Hostess Brands raakte vorig jaar in de financiële problemen, waarna pogingen tot het saneren van het bedrijf mislukten. Hierdoor kwamen ruim 18.000 medewerkers op straat te staan. Het is nog niet duidelijk hoeveel banen er door de overname van onder meer Twinkies gered worden. Eerder al werd uit de boedel van Hostess Brands een aantal bakkerijen en distributiecentra verkocht. Deze leverden $380 miljoen op. Vrijdag worden nog een aantal merken geveild. Hostess Brands was met dertig merken één van de grootste bakkers van de Verenigde Staten. Hogere grondstofprijzen en een staking hebben het einde van Hostess Brands versneld.

Reageer op dit artikel