nieuws

Haagse bakker wil bakkerij in gekraakte kerk

Nieuws

De leegstand van kerken in Nederland neemt nog altijd toe. Bakker Victor Driessen uit Den Haag heeft een bijzonder idee voor de Sacramentskerk in Den Haag: hij wil er een bakkerij vestigen.

Haagse bakker wil bakkerij in gekraakte kerk

Driessen heeft drie bakkerijen, maar is op zoek naar een alternatieve locatie voor zijn vestiging in Scheveningen, meldt Omroep West. Daar heeft de bakker een conflict over geluidsoverlast met de buren. Volgens de bakker is de kerk, waar hijzelf als kind misdienaar was, de ideale locatie om brood te produceren.

Krakers
Een kleine tegenslag is het feit dat de kerk op dit moment is gekraakt door een groep van ongeveer twintig asielzoekers. Het Bisdom Rotterdam is eigenaar van de kerk en zegt in een reactie aan Omroep West dat het gebouw primair bestemd is voor erediensten en zaken die met het geloof te maken hebben.

Bekijk hier de reportage van Omroep West

Reageer op dit artikel