nieuws

Drie nieuwe jeugdkampioenen VMBO

Nieuws

Roc Rijn IJssel in Wageningen vormde vandaag het decor voor de Nationale Kampioenschappen voor het VMBO. In de categorie broodbakken, banketbakken en brood- en banketbakken streden 36 leerlingen om de allerhoogste eer. De wedstrijd wordt jaarlijkse georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij.

Drie nieuwe jeugdkampioenen VMBO
De drie kampioenen van de jeugdvakwedstrijden in 2015

Per klasse moesten de kandidaten uit twee verschillende productgroepen een opdracht maken. In totaal kregen ze vier uur de tijd. De jury was erg te spreken over het niveau van de wedstrijd: ‘Het zijn stuk voor stuk topprestaties die jullie hebben geleverd. De kwaliteit van de producten was nu al zo hoog en jullie gaan straks alleen nog maar groeien. Dat belooft een mooie toekomst!”

 

De uitslagen


Klasse Broodbakken

Kampioen van Nederland: Daan Peterse, François Vatelschool
2e prijs: Erik te Kamp, Edison College
3e prijs: Dion Priester, Pontes Scholengemeenschap

Klasse Banketbakken


Kampioen van Nederland: Sami Maroufi, Hubertus Vakschool
2e prijs: Dorus van den Heuvel, De Rooi Pannen
3e prijs: Yannick Rasenberg, Edison College

Klasse Brood- en banketbakken
Kampioen van Nederland: Robbin Scheijbeler, Edison College
2e prijs: Nasser Amezian, Horeca Vakschool
3e prijs: Dylan Fontaine, Pontes Scholengemeenschap

Masterclass
Naast de uitreiking van de prijzen in bovenstaande klassen kregen de nummers een, twee en drie een masterclass aangeboden van Chocolaterie Hulshof uit Eibergen. Alle prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van de stichting Erwin van den Dobbelsteen.

Voor meer informatie: www.jeugdvakwedstrijden.nl

Reageer op dit artikel