nieuws

Bakkersvak moet jaarlijks feestje worden

Nieuws

De tweede editie van Bakkersvak telt meer standhouders dan de editie in 2011. Wel blijven veel ‘grote grondstofbedrijven’ weg. Er is weinig nieuws van het grondstoffenfront te melden. Maar er is wel genoeg te beleven met onder meer demonstraties van het Boulangerie en Patisserie Team.

Bakkersvak moet jaarlijks feestje worden
Archief Bakkerswereld

‘Wij gaan weer ons ding doen.’ Aan het woord is Marc van den Maagdenberg, marketingmanager van easy Fairs, aan de vooravond van de tweede Bakkersvak. ‘Ons ding’, daarmee bedoelt hij de manier waarop easy Fairs vakbeurzen organiseert. Op geheel eigen wijze. De hal in Rosmalen, waar de tweede Bakkersvak plaatsvindt, is volgeboekt met standhouders. Een vervolg op de eerste Bakkersvak, waarover standhouders en bezoekers bijzonder tevreden waren en waarvan de sfeer werd geroemd. Een perfecte première.

Voor bakkers maakt easy Fairs het gemakkelijk met gratis toegang en parkeren. Op zondag worden de meegebrachte kinderen opgevangen in de kidscorner, iets wat 2 jaar geleden werd geïntroduceerd en direct vroeg om herhaling. ‘Wij doen er ales aan het om zo laagdrempelig mogelijk te maken.’ Op het middenterrein van de beurs krijgen bezoekers een hapje en een drankje aangeboden. ‘De catering zien wij als een investering. Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers een goed gevoel hebben over de Bakkersvak.’  Of Rosmalen ver weg ligt voor de bakker, zoals sommigen het beleven, betwijfelt Van den Maagdenberg. ‘Je bent vanuit Rotterdam eerder in Rosmalen dan in Amsterdam. Alleen bakkers uit de noordelijke provincies moeten wat langer rijden. Daarom was het des te opvallender dat in 2011 juist relatief veel bakkers uit het noorden de beurs bezochten.’ De verwachtingen voor dit jaar zijn dan ook hooggespannen.

Duizend meer
‘Twee jaar gelegen waren we aangenaam verrast door zo’n 2500 bezoekers. We mikken nu op 3500 belangstellenden. Dat is realistisch, zeker gezien het aantal reeds aangemelde bezoekers, dit ligt bijna twee maal zo hoog dan vorige editie. Maar het gaat niet alleen om het volume’, haast Van den Maagdenberg te zeggen. ‘Het gaat vooral om de kwaliteit van het bezoek. We zien graag leergierig jong talent op de beurs. Die zijn voor onze exposanten net zo belangrijk als de ondernemer en zijn medewerkers. We zoeken naar een goede mix.’

 

‘Bakkervak moet uitgroeien tot het feestje voor de sector, immers moet de traditionele bakker hard werken, de tijdsinvestering om naar Bakkersvak te komen moet zich dan ook vertalen in  met een prettig gevoel rondlopen, inspiratie opdoen, iets verrassends zien of ideeën tegenkomen om efficiënter te ondernemen.’

Grote trekkers
Het Nederlands Boulangerie en het Nederlands Patisserie Team zijn op Bakkersvak aanwezig. ‘Dat moet een grote trekker worden’, zegt Marc van den Maagdenberg. Tijdens de eerste editie stond het Boulangerie Team in een te kleine stand. ‘We hebben toen geen recht gedaan aan het belang van dit team. Nu krijgen beide teams samen een podium dat recht doet aan hun topprestaties. Afwisselend verzorgen de teams demonstraties.’ De marketingmanager pakt de plattegrond van de beurs erbij en toont de ruimte die voor de vakteams is gereserveerd, inclusief de ruimte voor de opvang van de teamleden en de grondstoffen. ‘Het mag hen aan niets ontbreken’, vindt Van den Maagdenberg. ‘We hebben op de beursvloer een ExperienceStore, waarin de noviteiten van de beurs bij elkaar worden gebracht, met een compleet ingerichte winkel van van Alaska Bedrijfskoeling Service.’

Tweede Bakkersvak

Autotron Rosmalen

Graafsebaan 133, Rosmalen
Parkeren is gratis
Zondag 10 maart open van 11.00 tot 18.00 uur. Er is kinderopvang aanwezig

15.00 – 16.00 uur: Spreekuur Nationaal Boulangerie Team/Nationaal Patisserie Team
±17.00 uur: Bekendmaking Leukste Bakker van Nederland

Maandag 11 maart van 11.00 – 20.00 uur
16.00 – 17.00 uur: Spreekuur NBT/NPT
Actuele standinformatie: Bakkersvak.nl

Reageer op dit artikel