nieuws

Bakkerij Dees bakt Beste Zeeuwse Bolus

Nieuws

De Beste Zeeuwse Bolus is dit jaar gebakken door Bakkerij Dees uit Zaamslag. De jury noemt de winnende bolussen ‘bijzonder smakelijk en van een constante, hoge kwaliteit’.

Bakkerij Dees bakt Beste Zeeuwse Bolus

Dees ging naar huis met de Bolustrofee 2013, in totaal streden 26 deelnemers om de titel. ‘Het is een eer om hier als winnaar te worden uitgeroepen,’ was zijn eerste reactie. ‘Je doet iedere dag je uiterste best om een lekkere bolus te maken. Het is dan zeker een bijzondere beloning om hier als winnaar te worden uitgeroepen.’ Op de tweede plek eindigde Bakkerij Bouman uit Oosterland en de derde plaats was voor Bakkerij van Meijel uit Clinge.

De bolussen werden aan een onaangekondigde keuring onderworpen. Een anonieme consument bezocht een filiaal van de deelnemende bedrijven en kocht een aantal bolussen. Ook werd er een aangekondigde keuring gedaan, dit gebeurde op 19 maart tijdens de voorjaarsbijeenkomst van NBOV-regio Zeeland. Beide uitslagen telden voor vijftig procent mee.

Bolussen van de jeugd
In totaal hebben vijftig leerlingen van het ROC Zeeland bolussen ingeleverd voor de wedstrijd. Die bolussen zijn gekeurd door hun docenten en de beste tien bolussen zijn aangeboden aan de vakjury van de wedstrijd. De winnaar werd Serena Hollestelle, werkzaam bij Filius, de Echte Bakker in Yerseke.

Reageer op dit artikel