nieuws

’t Hommeltje moet nieuwe Arnhemse lekkernij worden

Nieuws

Bakker Tom van Otterloo uit Arnhem heeft samen met een architect en een fooddesigner een nieuwe lekkernij voor bij de koffie ontwikkeld: het Hommeltje. De koek is een duurzame lekkernij die is gemaakt van verse restproducten en zodoende smaakt naar het seizoen. In de zomer fruitig, in de winter spijzig.

’t Hommeltje moet nieuwe Arnhemse lekkernij worden
AWS
De speculaasjes die in de Sinterklaastijd over zijn, belanden niet in de prullenbak, maar in het Hommeltje. De toegevoegde honing van Arnhemse stadsimkers en een laagje zachte chocolade maken het van smaak variërende Hommeltje een verrukking voor ieders smaakpapillen, zo meldt het online magazine over vooruitgang in Arhnem: As we Speak. De naam van de koek komt voort uit zijn thuishaven: de Hommelseweg/ Hommelstraat waar de bakkerij gevestigd is.

Architect Peter Groot van DTO (Departement Tijdelijke Ordening) bedacht dat een lekkernij in een fraaie verpakking net zoveel of misschien wel meer over een wijk vertelt dan een fraai gebouw; eerst bakken en dan bouwen! Van Otterloo en fooddesigner Nick Twaalfhoven gingen met het culinaire idee aan de slag en vroegen ontwerpbureau the Tidbits (Engels voor lekker hapje) voor het ontwerp van bijpassend pakpapier.

De nieuwe smaakmaker moet laten proeven en zien waar de Hommelstraat en Hommelseweg voor staan: Arnhems design, duurzaamheid en delicatessen. Drie kwaliteiten die in de omliggende wijken aanwezig zijn: Sint Marten, het Sonsbeekkwartier en uiteraard het Modekwartier in Klarendal.

De koek is overigens niet alleen bij de bakker te krijgen, maar ook bij cafés en lunchrooms in de stad. Dankzij een stevige bite, de rozijnen en de dikke laag chocola van het Hommeltje is het een stevig broertje van de Arnhemse meisjes. De makers zouden het leuk vinden als het product eveneens uitgroeit tot een nieuw Arnhems icoon zoals de Bosche bol uit Den Bosch.
Reageer op dit artikel