nieuws

Koekenbakkers halen 35.000 euro op voor KiKa

Nieuws

Met de tweede editie van de Honig KiKakoekenbakkers-campagne is €35.000 opgehaald voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). De opbrengst wordt gebruikt voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

Koekenbakkers halen 35.000 euro op voor KiKa
Charly Luske met twee deelneemsters bij de 'superwhoopietaart'.

Het bedrag is opgehaald door kinderen die in heel Nederland actief hun bakcreaties hebben verkocht. De winnende koekenbakkers, onder wie Sanne de Kleijn die €2000 ophaalde, kregen woensdag 13 februari hun prijzen uitgereikt uit handen van Charly Luske. Samen met hebben de kinderen een ‘super whoopietaart’ gebakken om de campagne af te sluiten.

Prinses Máxima Centrum

De opbrengst van de actie komt ten goede van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit centrum wordt gebouwd in Utrecht en opent naar  verwachting in 2015 zijn deuren. Het centrum is een initiatief van kinderoncologen en ouders van kinderen met kanker. De bouw van het centrum krijgt met het opgehaalde bedrag een flinke stimulans.

Ambitie

Volgens Rob Pieters, oncoloog (Erasmus MC) en mede-initiatiefnemer is de komst van het centrum essentieel: ‘Alleen met één nationaal kinderoncologisch centrum waarin gespecialiseerde zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding op het allerhoogste niveau samen worden gebracht, kunnen we onze ambitie waarmaken om in de toekomst 95 procent van alle kinderen met kanker te genezen. Met de hoogst mogelijke kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling.’

Reageer op dit artikel