nieuws

Herziening barometer VBZ

Nieuws

Op 19 maart wordt in een hoorzitting de herziening van de barometer van de VBZ (Vereniging voor de Bakkerij en Zoetwarenindustrie) voorgelegd.

Herziening barometer VBZ

Op verzoek van de Vereniging voor de Bakkerij en Zoetwarenindustrie (VBZ) ontwikkelde SMK (Stichting Milieu Keurmerk) in 2010 de Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren. Een set criteria gericht op het verduurzamingsproces van deze sector. Tijdens het VBZ Platform Duurzaam Ondernemen op 20 november 2012 startte de herziening van de Barometer. VBZ bediscussieerde samen met SMK, bedrijven uit de branche, adviesbureaus, pers, hogescholen en andere betrokkenen de thema’s van de Barometer. De afgelopen periode werden nieuwe thema’s uitgewerkt en de criteria uit de huidige versie van de Barometer geactualiseerd. Dit resulteerde in een herziene versie van de Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren. De concept-criteria worden nu voorgelegd.


Duurzamer

Met de herziening werd een aantal aspecten van de Barometer verbeterd zoals duurzamere productie, de inkoop van duurzamere grondstoffen en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Daarnaast wordt de Barometer bij deze herziening ook geënt op ISO 26000 en in het Engels vertaald zodat deze ook internationaal kan worden toegepast. De criteria zijn ook geschikt om het certificaat Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren (brons, zilver of goud) te behalen. Een onafhankelijke certificatie-instelling controleert dan of een bedrijf aan de vereiste criteria voldoet.

Reageer op dit artikel