nieuws

Doek valt voor Bakkerij De Duif

Nieuws

De directie van Delfts Brood, de eigenaar van de vroegere Bakkerij de Duif in Helmond, heeft geen overnamekandidaat kunnen vinden voor De Duif. De directie heeft faillissement aangevraagd.

Doek valt voor Bakkerij De Duif

De salarissen over februari worden niet meer uitbetaald. Het UWV is ingeschakeld om zorg te dragen voor de uitkeringen aan het personeel, meldt het Eindhovens Dagblad. De directie heeft dit in een brief laten weten aan het personeel. In diezelfde brief staat dat het faillissement een gevolg is van ‘liquiditeitsproblemen’ bij het bedrijf.

Die problemen kwamen doordat het bedrijf meerdere jaren onvoldoende hogere kosten heeft kunnen doorberekenen aan de belangrijkste klanten. Zoals bekend is supermarktketen Lidl veruit de grootste klant. In de brief zegt de directie dat het bedrijf in 2010, 2011 en 2012 een flink verlies heeft geleden en dat ook voor het lopende jaar een groot verlies wordt voorspeld.

Bij het bedrijf werkten tweehonderd mensen, waarvan iets meer dan de helft bij de fabriek in Delft en de rest in Helmond. Bij deze voormalige Bakkerij De Duif waren zeventig mensen in vaste dienst.

Reageer op dit artikel