nieuws

Taarten van Abel in Wall of fame

Nieuws

De Amsterdamse bakker Siemon de Jong, bekend van het tv-programma Taarten van Abel, wordt opgenomen in de Wall of Fame van Beeld en Geluid.

Taarten van Abel in Wall of fame
ANP

Als bakker Abel ontvangt De Jong in zijn VPRO-programma Taarten van Abel al tien seizoenen lang kinderen met een bijzonder verhaal om een taart te maken voor iemand die dat verdient. Het programma won een Gouden Stuiver en de Ere Zilveren Nipkowschijf en wordt daarom opgenomen in de Wall of Fame van Hilversum, zo meldt de Volkskrant.
Op 30 januari onthult Diva Mayday, een vriendin van De Jong, zijn plek in de Hall of Fame. Daarnaast wordt een dvd gepresenteerd met de hoogtepunten uit de afgelopen negen seizoenen Taarten van Abel.
De Wall of Fame is een glazen wand met portretfoto’s van bekroonde televisie- en radiomakers. Hierop zijn onder meer André van Duin, Mart Smeets, Piet Römer, Bart de Graaff, Sonja Barend, Van Kooten & De Bie, Ischa Meijer en Mies Bouwman vereeuwigd.

Reageer op dit artikel