nieuws

Hofleverancier opnieuw in het nieuws

Nieuws

Echte Bakker Ton Swart uit Wervershoof staat vandaag 30 januari in de Telegraaf met een artikel in de speciale bijlage over de Troonsafstand van Beatrix.

Hofleverancier opnieuw in het nieuws

De Telegraaf heeft hem geïnterviewd naar aanleiding dat Echte Bakker Swart twee jaar geleden- bij het 100-jarig bestaan van het bedrijf – hofleverancier is geworden. Daarop is Ton en zijn vrouw Edith nog steeds apetrots, aldus De Telegraaf.

Toen het bekend werd Swart bij ‘Koninklijke Beschikking’ hofleverancier werd, stond het hele dorp op z’n kop. Daarvoor werden er meerdere inspecties gehouden in het bedrijf en het personeel ook geïnterviewd. “Uiteindelijk heeft de koningin zelf het besluit genomen’, vertelt Swart aan de Telegraaf, de vierde telg uit het bakkersgeslacht.

Hij hoopt de aanstaande koning Willem Alexander net zo slectief is in het toekennen van het hofleverancierschap als zijn moeder. ‘Het moet wel bijzonder blijven’. Voor Swart had Koningin Beatrix wel wat langer aan mogen blijven, maar de toekenning van haar verleist zijn glans niet. ‘Ik ben alleen nog trotser geworden’, zegt hij.

Reageer op dit artikel