nieuws

Elfstedenkoek bij Friese bakker De Boer

Nieuws

Bakkerij de Boer uit Warga heeft de eerste Elfstedenkoek alweer gemaakt. ‘Die is verkrijgbaar in onze winkel,’ laat de bakker via Twitter weten.

Elfstedenkoek bij Friese bakker De Boer

De Boer is er vlot bij. Hij heeft geen ongelijk want de kans op een Tocht der Tochten is er. In heel Nederland is de temperatuur afgelopen nacht weer onder het vriespunt gedoken. De kans is groot dat het winterweer na volgende week woensdag aanhoudt. Verschillende weerbureaus hebben zich in de discussie over de Elfstedentocht gemengd. Volgens Weeronline.nl, MeteoConsult en Weerplaza zijn de weersomstandigheden ervoor zeer gunstig, meldt het ANP. Het ijs moet voor een Elfstedentocht op de gehele route minstens 15 centimeter dik zijn. Weerplaza denkt dat het ijs op maandag 28 januari 15 tot 24 centimeter dik kan zijn.

Reageer op dit artikel