nieuws

Bakkers zorgen weer voor sneeuwvrije stoepen

Nieuws

Dankzij alle Nederlandse bakkers zijn afgelopen week de stoepen van ouderen wonend aan de Dennen in Bussum schoon gestrooid. De bakkers stelden het zout wat zij uitsparen in brood beschikbaar om de stoepen schoon te maken.

Bakkers zorgen weer voor sneeuwvrije stoepen

Vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus, een dienst van het Nationaal Ouderenfonds, maakten de stoepen schoon. De bakkers hebben dit jaar ruim 5.500 kilo zout beschikbaar gesteld, volgens het NBOV.

‘Vroeger moest iedereen zijn stoep ijs- en sneeuwvrij houden. Het zou mooi zijn als deze traditie in ere wordt hersteld. Tot die tijd roepen we op om stoepjes bij ouderen schoon te strooien,’ legt Jan Romme uit, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. ‘Nu raken ouderen geïsoleerd omdat ze bang zijn buiten te vallen. Ze hebben moeite met boodschappen doen, trekken er minder op uit en krijgen ook minder bezoek. We merken dat ouderen niet om hulp vragen. Zelf aanbieden om zout te strooien of even vragen of er nog boodschappen nodig zijn, is dus de oplossing.’

Landelijke media-aandacht

De gezamenlijke actie wordt door de media breed opgepakt. Omroep Max zond op 17 januari om 12.30 uur een item uit over de oproep en ook Hart van Nederland maakte een reportage die op 17 januari om 19.00 uur wordt uitgezonden. RTV Noord-Holland deed via de radio live verslag (09.51 uur).

Reageer op dit artikel