nieuws

Bakkers spelen in op troonsafstand

Nieuws

Veel bakkers in het land hebben deze week oranjegebak in de vitrines gelegd. Dit naar aanleiding van de aangekondigde troonswisseling. Zo ook bakker Wilfred Droppers van de Stadsbakkerij in Zierikzee. ‘Bakkers hebben, doordat wij elke nacht onze producten dagvers maken, de mogelijkheid om snel in te spelen op de actualiteit’.

Bakkers spelen in op troonsafstand

Maandagavond 28 januari maakte Koningin Beatrix bekend dat zij per 30 april haar taken overdraagt aan Prins Willem-Alexander. Bakker Droppers dook meteen na de bekendmaking de bakkerij in, voor het maken van een koningstompouce, oranjebollen, kroongebak, oranjekoek en troontjesbrood. Bekijk de video op de website van Omroep Zeeland.

Ook bij Bakkerij Jacobs in Deurne lagen meteen de volgende dag Prinsengebakjes (oranje slagroomgebakjes met een foto van prins Willem Alexander), Aftredertjes (amandel/sinaasappel/cointreau gebakjes met een foto van Koningin Beatrix) en oranjetompouces in de winkel. Bakkerij Schuurmans in Leeuwarden vulde de toonbank met ‘overheerlijke hofdames’, met een foto van de Koningin erop.

Ook andere media besteedden aandacht aan bakkers die inspeelden op de abdicatie:

Houwen’s Vlaai uit Eindhoven trakeerde op een oranjevlaai voor 75 cent

Bakkerij Nico Jacobs was te zien in Hart van Nederland

De Telegraaf kopte ‘Oranje kansjes voor ondernemers’

Reageer op dit artikel