nieuws

Nieuw bakkerijconcept: Tilburg Sourdough

Nieuws

Wethouder Erik de Ridder van Tilburg heeft zaterdag 18 augustus de opening van Tilburg Sourdough aan de Willem II-straat 82 verricht. Het is een gespecialiseerde bakkerij in zuurdesembrood.

Nieuw bakkerijconcept: Tilburg Sourdough

Dat deze Tilburgse bakkerij een Engelse naam heeft komt omdat één van de eigenaren, Luc Martin van Engelse afkomst is. Mede-eigenaar is Adrian Benko. Ze kozen als vestigingspunt de Tilburgse Willem II-straat omdat ze zich daar omringd weten door andere kwalitatief hoogstaande winkels. De natuurlijke ingrediënten in het brood, zijn echter volstrekt Nederlands: water, biologische bloem van de windmolen inWoudrichem en zout. Het brood dat gebakken wordt is verre van ‘alledaags’.

Er worden geen geur-, kleur- of smaakstoffen gebruikt en enkel desem. Het brood heeft een lang voorbereidingsproces: zo’n 18 tot 36 uur.

De winkel is geopend van dinsdag tot zaterdag op de normale tijden, met die toevoeging dat ze zaterdag open zijn ‘tot het laatste brood verkocht is.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels