nieuws

Bakkers wel goed op koers met zoutreductie

Nieuws

WAGENINGEN – Waar de levensmiddelenbranche faalt, houdt de bakkersbranche zich wel aan de afspraak. Het afgelopen jaar heeft de bakkerijbranche weer tien procent minder zout in brood gebruikt.

Bakkers wel goed op koers met zoutreductie
reductie zout in brood fotografie Hans Prinsen ©fo

WAGENINGEN – Waar de levensmiddelenbranche faalt, houdt de bakkersbranche zich wel aan de afspraak. Het afgelopen jaar heeft de bakkerijbranche weer tien procent minder zout in brood gebruikt.

Dat blijkt uit actuele metingen van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in opdracht van de NVB en NBOV. Deze reductie volgt op een eerdere mindering op toevoeging van zout van 10% in 2008. Hiermee ligt de bakkersbranche goed op koers naar een totale reductie van 25% in 2013.

Per 1 januari 2013 wil de branche reduceren tot 1,8 gram zout. Het gehalte van 1,8 gram op 100 gram droge stof willen de brancheverenigingen als maximum wettelijk laten vastleggen.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels