nieuws

Nieuwe module ‘IJsbereiding’ goedgekeurd

Nieuws

WAGENINGEN – Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de nieuwe module voor ‘IJsbereiding’ goedgekeurd. De module is geldig vanaf 1 juli 2012. Hiermee komt de bestaande overgangsregeling te vervallen.

Nieuwe module ‘IJsbereiding’ goedgekeurd

WAGENINGEN – Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
heeft de nieuwe module voor ‘IJsbereiding’ goedgekeurd. De module is geldig
vanaf 1 juli 2012. Hiermee komt de bestaande overgangsregeling te vervallen.

Op een aantal punten zijn de voorschriften verduidelijkt door een uitgebreidere
beschrijving. Eisen zijn versoepeld zoals: verwerking van rauwe melk, de
temperatuur bij ontvangst, de bereiding van ongepasteuriseerde ijsmix, de condities voor
terugkoelen en de eisen voor bewaartermijnen en -temperaturen.

Nieuw
De registratieverplichtingen bij handmatig terugkoelen zijn nieuw en ook het coderen van
producten bij ontdooien en verkoop. Ook zijn voorschriften opgenomen voor softijs- en
milkshakemachines en voor het bewaren van warme toppings en sauzen. De
registratieformulieren voor maandelijkse temperatuurmetingen tijdens terugkoelen en
voor temperatuurcontrole zijn aangepast aan de nieuwe situatie.

Hygiënecode Brood- en Banketbakkerij
De nieuwe module ‘IJsbereiding’ is bestemd voor ambachtelijke ondernemers die hun
bedrijfsvoering hebben gebaseerd op de Hygiënecode Brood- en Banketbakkerij en die de
bereiding en/of verkoop van consumptie-ijs als nevenactiviteit hebben.

De module heeft geen betrekking op de bereiding en/of verkoop van ijs in tijdelijke en/of mobiele bedrijfsruimten zoals een ijscokar.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels