nieuws

Oude Baarnse bakkerijen tot leven

Nieuws

BAARN – Op de website www.groenegraf.nl brengen Eric en Marlon van der Ent de geschiedenis van Baarn in beeld. Nu wordt geprobeerd de oude bakkerijen van Baarn te beschrijven.

Oude Baarnse bakkerijen tot leven
1974-09-02 Pasen is in aantocht dat betekent er bij de ‘warmer bakkers’ druk wordt gebakken aan de broodhaantjes, die over enkele dagen de Palmpasenstokken van menig kind zullen bekronen. Hier een kijkje in een Amsterdamse bakkerij, waardoor de deeghaantjes klaar worden gemaakt voor de oven.

BAARN – Op de website www.groenegraf.nl brengen Eric en Marlon van der Ent de geschiedenis van Baarn in beeld. Nu wordt geprobeerd de oude bakkerijen van Baarn te beschrijven.

De kleine middenstander krijgt het steeds moeilijker. Hoe anders was het een jaar of dertig geleden. Elke wijk in Baarn had minstens drie bakkerijen, meldt Dichtbij.nl. Een kleine opsomming: Stolp in de Beukenlaan, P. de Ruijter in de Brinkstraat (van de muisjes), Van Dam in de Brinkstraat, Van Dijen en Vroegop in de Laanstraat, Kuiper in de Laanstraat, De Gier in de Dijkweg, Roskamp aan de Eemnesserweg, Wegerif in de Hoofdstraat enzovoort.

Eric en Marlon van der Ent roepen de hulp van inwoners in om verhalen over de oude bakkerijen op te tekenen. En mogelijk foto’s in te sturen.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels