nieuws

Levensmiddelenindustrie zet verdere stappen zoutreductie

Nieuws

RIJSWIJK – De levensmiddelenindustrie wil de hoeveelheid zout in producten verder verlagen. In 2015 moet het zoutgehalte met 30 procent zijn verminderd ten opzichte van 2008.

Levensmiddelenindustrie zet verdere stappen zoutreductie

RIJSWIJK – De levensmiddelenindustrie wil de hoeveelheid zout in producten verder verlagen. In 2015 moet het zoutgehalte met 30 procent zijn verminderd ten opzichte van 2008.

De inspanningen van de FNLI Task Force Zout heeft in de afgelopen jaren geleid tot een gemiddelde zoutverlaging van zo’n 10 procent, aldus FNLI. Uit onderzoeken van de Consumentenbond in 2007, 2009 en 2011 blijkt dat de hoeveelheid zout in de meeste productgroepen nauwelijks is gedaald. Brood is daarop een positieve uitzondering.

Levensmiddelenbedrijven en –brancheorganisaties hebben nu voor hun eigen productportfolio concrete doelstellingen opgesteld. Deze doelstellingen moeten uiterlijk eind 2015 worden behaald.

Lees ook
Nebafa sluit zich aan bij actieplan zout
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels