nieuws

Brood met water uit de Oosterschelde

Nieuws

BRUINISSE – Bakkerij Spelt heeft op de Horecabeurs in Goes een nieuw product geïntroduceerd: Brood van de Zee. Het brood wordt gemaakt met water uit de Oosterschelde.

Brood met water uit de Oosterschelde

BRUINISSE – Bakkerij Spelt heeft op de Horecabeurs in Goes een nieuw product geïntroduceerd: Brood van de Zee. Het brood wordt gemaakt met water uit de Oosterschelde.

Het Brood van de Zee is een nieuwe productenlijn die Spelt ontwikkelde met gezuiverd zeewater uit de Oosterschelde. ‘Het is een brood dat niet zout smaakt, maar ziltig’, zegt hij in de PZC. ‘Er zit zelfs dertig procent minder zout in dan in een gewoon, gezouten brood.’

Bij de eerste beet is de lichte jodiumsmaak en een hint van alg herkenbaar. Het brood geeft ook een lichte nasmaak, maar meer als van zilte lucht dan van zeewater. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels