nieuws

Nebafa sluit zich aan bij Actieplan Zout

Nieuws

RIJSWIJK – Nebafa, de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen, heeft zich aangesloten bij Fase II van het Actieplan Zout in levensmiddelen.

Nebafa sluit zich aan bij Actieplan Zout

RIJSWIJK – Nebafa, de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen, heeft zich aangesloten bij Fase II van het Actieplan Zout in levensmiddelen.

In totaal doen nu 75 bedrijven mee aan de tweede fase van het actieplan van de FNLI om de hoeveelheid zout in levensmiddelen te verlagen, meldt EVMI.

De leden van Nebafa zullen in 2012 het zoutgehalte in broodmixen verlagen naar het gewenste niveau van 1,5 procent op meelbasis. Zij ondersteunen daarmee het plan van de brancheorganisaties in de bakkerijsector waarmee zij samenwerken aan de verlaging van het zoutgehalte. In 2008 is het zoutgehalte in mixen voor brood en banket al op het toen gewenste niveau van 1,8 procent op meelbasis gebracht.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels