nieuws

Consumentenbond vol lof over bakkerijbranche

Nieuws

DEN HAAG – Tot nu toe zijn alleen in de broodsector echte resultaten geboekt met de reductie van zout in levensmiddelen.

Consumentenbond vol lof over bakkerijbranche

DEN HAAG – Tot nu toe zijn alleen in de broodsector echte resultaten geboekt met de reductie van zout in levensmiddelen.

Dat zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. ‘De levensmiddelenindustrie leidt het ministerie al jarenlang om de tuin met neprapporten en de belofte dat ze het zelf oplossen’, zo stelt hij op EVMI.nl

Lof is er voor de bakkerijbranche. ‘Die sector heeft zélf bij het ministerie gepleit voor een norm voor de hoeveelheid zout in brood.’

De NBOV en de NVB willen dat bakkers uiterlijk per 1 januari 2013 de hoeveelheid zout verlagen naar 1,5 procent op meelbasis. Nu is de norm 1,8 procent.

Tips over zoutverlaging 

Vorige week maakte het RIVM nieuwe cijfers over zoutinname bekend, op basis van 24-uurs urineonderzoek. De gemiddelde inname bleek te zijn gestegen van 8,8 gram per dag in 2006 naar 9,1 gram per dag. Teleurstellend noemt de Consumentenbond dat. De organisatie wil dat het ministerie van VWS daadkrachtig ingrijpt en zoutreductie afdwingt. 

Lees alles over zoutreductie
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels