nieuws

‘Volkorenbrood is altijd goed

Nieuws

WAGENINGEN – Voorlichtingsbureau Brood en het Voedingscentrum hebben de handen ineen geslagen om volkorenbrood populairder te maken bij de consument.

‘Volkorenbrood is altijd goed

WAGENINGEN – Voorlichtingsbureau Brood en het Voedingscentrum hebben de handen ineen geslagen om volkorenbrood populairder te maken bij de consument.

Uit onderzoek van Voorlichtingsbureau Brood is namelijk gebleken dat volkorenbrood het meest favoriete ontbijtproduct is van Nederlanders, maar dat de consument het lastig vindt om volkorenbrood te herkennen. Dat komt mede door de kleur, omdat het zelfs lichter kan zijn dan tarwebrood.

De pilot van de campagne die het volkorenbrood meer in de spotlight moet zetten is inmiddels uitgerold en loopt in tien winkels. Het NBC, waarvan Voorlichtingsbureau Brood onderdeel is, gaat onderzoeken hoe de verkoop van volkorenbrood het best gestimuleerd kan worden. Later dit jaar wordt de campagne verder uitgerold.

Lees de reacties van de deelnemende ondernemers in de volgende editie van Bakkerswereld.

 

Reageer op dit artikel