nieuws

Nederlands Patisserie Team bij Bakkerij Dagen

Nieuws

AMSTERDAM – Tijdens de komende Bakkerij Dagen in Amsterdam geeft ook het Nederlands Patisserie Team (NPT) acte de présence. Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Nederlands Patisserie Team bij Bakkerij Dagen

AMSTERDAM – Tijdens de komende Bakkerij Dagen in Amsterdam geeft ook het Nederlands Patisserie Team (NPT) acte de présence. Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Het Patisserie team pakt uit met een scala aan activiteiten op de beursvloer. Zo wordt de Dutch Pastry Award uitgereikt aan de beste patissier van Nederland. De vakwedstrijd is geïnitieerd om ook in Nederland een wedstrijd neer te zetten op internationaal niveau. De jurering van de Dutch Pastry Award 2012, die als thema Onderwaterwereld heeft, vindt op zondag 4 maart plaats.  De prijsuitreiking wordt op dinsdag 6 maart gehouden. In 2011 werd Tom van de Veen door de vakjury uitgeroepen tot winnaar.

Demonstratie Ice Carving
Op internationale patisseriewedstrijden vormt icecarving een belangrijk wedstrijdelement. In Amsterdam RAI geeft Jan Willem Jansen, Nederlands Kampioen Icecarving en lid van het Nederlands Patisserie Team, op alle beursdagen spectaculaire icecarving-demonstraties. 

Het Nederlands Patisserie Team zoekt op alle beursdagen ook onderling de competitie op in een ‘battle’. Twee leden van het NPT gaan met elkaar de strijd aan om in een korte tijd een showstuk, een dessert of een taart te bereiden.

Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI. De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF). De openingstijden van de beurs zijn op zondag 4 maart van 10.00 tot 18.00 uur, maandag van 10.00 tot 19.00 uur en dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.bakkerijdagen.nl.
 

Reageer op dit artikel