nieuws

Ambacht wil meestertitel terug

Nieuws

AMSTERDAM – Een meerderheid van de ambachtelijke branches wil dat de meestertitel terugkomt of wordt ingevoerd in hun ambacht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Hoofdbedrijfschap Ambachten.

Ambacht wil meestertitel terug

AMSTERDAM – Een meerderheid van de ambachtelijke branches wil dat de meestertitel terugkomt of wordt ingevoerd in hun ambacht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Hoofdbedrijfschap Ambachten. 

In vrijwel alle ambachten is de meestertitel de afgelopen decennia verdwenen. Een meerderheid van de branches zou overwegen de titel weer in te voeren. Vooral de mogelijkheid om excellerende ambachtslieden zich te laten profileren wordt gemist.

De ambachtseconomie kampt met grote tekorten aan jonge instromers. Tot 2020 zijn minstens een kwart miljoen nieuwe vakmensen zoals bakkers, timmerlieden, metselaars, smeden en slagers nodig.

 

Reageer op dit artikel